MENIU

Allen Iverson se retrage din NBA

<descriere>

Jucătorul american Allen Iverson şi-a anunţat retragerea din Liga Profesionistă Nord-Americană de baschet după 14 sezoane petrecute la cel mai înalt nivel.

Rămas fără contract după ce a părăsit echipa Memphis Grizzlies în noiembrie, MVP-ul sezonului 2000-01 a declarat că ar dori să părăsească permanent terenul de baschet.

\"Vreau să îmi anunţ retragerea din NBA. Întotdeauna am crezut că atunci când mă voi lăsa de baschet va fi pentru că nu voi mai putea să îmi ajut echipa aşa cum mi-aş dori. Acum însă, nu este vorba de aşa ceva. Iubesc însă baschetul foarte mult, vreau să joc şi cred că aş mai putea continua la cel mai înalt nivel. Dar faptul că mă retrag îmi va permite să stau mai mult timp cu soţia şi copii mei\", a spus Iverson, care a fost de zece ori selecţionat în All-Star Game.

Aflat pe locul 17 în topul all-time al marcatorilor din NBA, Allen Iverson a fost ales de zece ori să evolueze în All Star Game. Iverson este unul dintre cei mai importanţi jucători din istoria NBA - de patru ori cel mai bun marcator stagional şi cu o medie de 27 de puncte pe meci.

 

Mai multe articole despre:
retragere Baschet NBA