MENIU

Alexander Bălănescu, românul care locuieşte la Londra, aduce ţara noastră pe scenele lumii prin muzică

Foto: RTV
Alexander Bălănescu, un român ales de destin să trăiască dincolo de ţara lui şi să o reprezinte cu drag pe marile scene ale lumii

Politicienii se luptă pentru voturile românilor. Ca să-i reprezinte la Bruxelles. Românii sunt însă deja reprezentaţi în Europa şi în lume de unii pe care i-au ales talentul, iniţiativa şi curajul. Între aceştia este şi Alexander Bălănescu, un român ales de destin să trăiască dincolo de ţara lui şi să o reprezinte cu drag. Singur sau împreună cu cvartetul său, Alexander Bălănescu aduce România pe scenele lumii prin muzică.

Locuieşte la Londra, a cântat pe marile scene ale lumii, are succes şi o familie nouă. Începutul, însă, nu a fost uşor. A plecat din România la 15 ani, împreună cu familia sa, de teama regimului care urma să vină.

După câţiva ani în Israel, Alexander Bălănescu a plecat mai departe, tocmai în Statele Unite ale Americii. După ani de pribegie s-a întors în România, ţara în care s-a născut şi marea absentă din viaţa sa. Doar pentru muzică. A fost să fie după căderea regimului de care a fugit.

"Mi-am dat seama că de fapt legăturile cu prietenii, cu familia, cu oamenii cu care nu am putut să comunic direct mai mult de 20 de ani, aceste legături au rămas ca şi cum aceşti 20 de ani nu ar fi existat. După această vizită am simţit că vreau să exprim cumva prin muzică anumite sentimente şi am lucrat la discul "Luminiţa", i-am dat numele "Luminiţa" şi, pentru prima oară, în mod conştinet mi-am luat inspiraţia din muzica tradiţională", a declarat Alexander Bălănescu.

L-am întrebat cu ce compoziţie seamănă viaţa sa şi, după câteva secunde de gândire ne-a spus că, "No Time Before Time" !
Mai multe articole despre:
familie orchestra lume concerte poveste scene român