MENIU

Alexa: Nu suntem victime sigure în meciul cu Ajax

Foto: NewsIn

Atmosferă optimistă în delegaţia celor de la FC Timişoara, marţi dimineaţă, la plecarea spre Amsterdam, unde bănăţenii vor întâlni, joi, pe Ajax, în prima etapă a grupei A a Ligii Europa. "Nu suntem victime sigure", a decretat căpitanul Dan Alexa.

"Suntem conştienţi că ne aşteaptă un meci foarte greu, cu o echipă de tradiţie în fotbalul mondial, care a câştigat atâtea trofee şi care este într-o formă foparte bună. Noi trebuie să ne jucăm şansa, nu suntem victime sigure şi sper să obţinem un rezultat bun. Ne punem speranţe în jocul ăsta, pentru noi este o bună oportunitate, jucăm pe un stadion de excepţie, cu o echipă de excepţie şi ar fi păcat să fim sparring partner", a mai spus Alexa.

Căpitanul timişorean crede că această partidă se poate compara această cu meciul de la Doneţk cu Şahtior, la care a făcut trimitere şi antrenorul Ioan Ovidiu Sabău. Tehnicianul bănăţenilor le-a cerut elevilor săi să aibă la Amsterdam aceeaşi atitudine ca în meciul cu ucrainenii pregătiţi de Mircea Lucescu, pe care i-au eliminat în preliminariile Ligii Campionilor.

"Dacă avem la Amsterdam aceeaşi atitudine ca la Doneţk, atunci vom putea face o surpriză plăcută. Sau măcar 70% din atitudinea din acele meciuri. Trebuie să ne pregătim din punct de vedere mental pentru acest joc, deoarece la capitolul fizic nu e problemă. Sper să avem o altă motivaţie, să obţinem un rezultat bun, nu doar să facem act de prezenţă în faţa a 50.000 de spectatori sau câţi vor fi în tribune", a spus Sabău.

"Ajax are un joc de pase foarte bun, cu un sistem 4-4-2, cu jucători buni pe contraatac. Olandezilor le plac mult schimbările de direcţie, cam ce joacă Şahtiorul, foarte multă posesie între fundaşi, după care schimbare", a subliniat tehnicianul.

Partida Ajax Amsterdam-FC Timişoara din prima etapă a Grupei A a Ligii Europa se va disputa joi la ora 20:00 pe Amsterdam ArenA.