MENIU

Alex Ferguson va fi şef şi la 99 de ani!

Foto: www.pariori.ro

După ce a bătut recordul lui Bob Paisley acum doi ani, Alex Ferguson este cel mai în vârstă manager după război, care a câştigat titlul în Anglia. A câştigat mai multe trofee decât oricare alt antrenor din istoria fotbalului englez, şi a condus de pe bancă pe Manchester United în peste 1000 de meciuri.

Fără îndoială că la vârsta de 67 de ani, el va sărbători în curând un alt succes pe Old Trafford.

În timp ce discuţia momentului este dacă Manchester United poate câştiga a cincea oară titlul, Ferguson are un ţel şi mai înalt. Acesta este să ajungă primul antrenor care va câştiga titlul cu clubul său la 70 de ani, conform The Sun.

La cum se desfăşoară lucrurile, nu ar fi surprinzător ca Fergie să nu scape frâiele din mâna nici la 99 de ani. Cu 20 de ani petrecuţi la acest club, este al doilea antrenor ca longevitate în istoria lui Manchester United, în urma unui alt „Sir”, Matt Busby, şi este considerat unul dintre cei mai mari antrenori ai fotbalului modern.

Unii sunt de părere că Ferguson se va gândi la retragere dacă adună cinci trofee, dar s-ar putea să continue. Câştigarea trofeului îi va alimenta dorinţa de a merge mai departe.

Deşi susţine că nu se gândeşte la Cvintuplu, cu siguranţă Ferguson îşi va termina treaba cum trebuie. Sunt slabe şanse să scape titlul din mână, după parcursul bun de până acum. Ar trebui să piardă trei meciuri la rând. Meciul cu Fulham de sâmbătă nu va fi deloc uşor.

După reuşita de duminică împotriva lui Tottenham, calitatea jocului celor de pe Old Trafford este impresionantă.

Manchester United va întâmpina probleme mai serioase în Liga Campionilor şi mai ales Jose Mourinho ar putea fi un impediment. Bătălia cu Inter Milan nu s-a încheiat.

Pentru Manchester United urmează meciul cu Newcastle şi e de aşteptat ca Fergie să plece cu trei puncte. Tottenham sunt puşi la grea încercare, trebuie neapărat să câştige cele trei puncte acum. Dacă dau greş va fi un sezon cu emoţii pentru toată lumea de pe White Hart Lane.