MENIU

Alegeri europarlamentare 2019. Cine NU poate vota duminică. Persoanele care NU au drept de vot

<p>Alegeri europarlamentare 2019</p>

Alegeri europarlamentare 2019. Duminică, 26 mai 2019, în România au loc alegeri europarlamentare. Dacă peste 18 miloane de români sunt așteptați, duminică, la vot, există și persoane care NU au drept de vot. Află, din materialul următor, cine poate și, mai ales, cine NU poate vota la alegerile din 26 mai. Pe tot parcursul zilei de duminică, Realitatea.NET îți va oferi toate datele despre cum decurge votul, precum și care este prezența la vot.

Alegeri europarlamentare 2019. Cine poate vota la alegerile europarlamentare. Cine are și cine NU are drept de vot. În cele ce urmează, puteți vedea, negru pe alb, ce spune legea.

Alegeri europarlamentare 2019. Se știe, cetățenii români care au vârsta de 18 ani, împliniți până în ziua de referință inclusiv, adică 26 mai 2019, au dreptul de a alege membri din România în Parlamentul European, potrivit unei informări a Ministerului de Interne.

Cine poate vota la alegerile europarlamentare. Au drept de vot și cetățenii comunitari (din alt stat membru UE) care s-au înscris în listele speciale pentru a vota reprezentanții României în Parlamentul European. Lista acestora este comunicată de Autoritatea Electorală Permanentă cel mai târziu cu 5 zile înaintea datei alegerilor.

Nu toată lumea, însă, are dreptul de a vota la alegerile europarlamentare. Potrivit legii, NU POT VOTA pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European cetățenii români care sunt înscriși în listele electorale ale altor state membre. Aceștia pot vota doar listele/candidații din statul respectiv.

De asemenea, NU AU DREPT DE VOT debilii sau alienații mintal puși sub interdicție și nici persoanele condamnate prin hotărâre judecătorească definitivă la pierderea drepturilor electorale.

Rămân, totuși, peste 18 milioane de români care pot vota, duminică, 26 mai 2019, la alegerile europarlamentare. Cum votăm și cum arată buletinele de vot află din materialele următoare:

Alegeri europarlamentare 2019, referendum pe justiție. Cum arată buletinele de vot

Europarlamentare 2019. Cum votăm la alegerile de duminică