MENIU

Alegerea unui apartament în zona Gorjului va provoca probleme cu transportul

Foto: socketsite.com

Zona Gorjului este o zonă relativ liniştită, dar neatrăgătoare din punct de vedere al amenajărilor locale. Mai accesibile la preţ decât în alte zone, apartamentele de aici sunt de dimensiuni acceptabile, dar alegerea unui cămin în întregul cartier Militari va însemna un sacrificiu din punct de vedere al transportului.

În zona Gorjului nu există multe restaurante sau cluburi, dar se poate găsi un număr mare de fast-food-uri deschise la orice oră. De asemenea, în zonă există multe locuri de unde se pot face cumpărături, înclusiv supermarketuri şi pieţe. Preţurile sunt rezonabile şi în zonă se pot face cumpărături de toate felurile (de la haine până la mobilă şi materiale de construcţie).

Transportul va provoca multe probleme în această zonă. Dacă alegeţi maşina personală, aşteptaţi-vă să rămâneţi blocat în trafic destul de des. Nici transportul în comun nu este mai bun din punct de vedere al timpului petrecut în trafic. Metroul nu este nici el o soluţie avantajoasă din punct de vedere al timpului. Pentru a ajunge în centrul Capitalei veţi avea nevoie să vă rezervaţi minim o oră pentru călătorie (până la Piaţa Universităţii sau Piaţa Romană ori în zonele  la sud de Piaţa Unirii veţi schimba trei metrouri).

În zonă există şcoli şi licee, dar şi un număr considerabil de grădiniţe (20 în total, în întregul sector 6). Dar dacă doriţi să vă trimiteţi copilul la o şcoală din afara zonei unde locuiţi, trebuie, încă o dată, să luaţi în considerare problema transportului. Există câteva parcuri frumos amenajate în zonă, dar se simte lipsa unui spaţiu verde de mari dimensiuni. În afara apartamentelor cu vedere la stradă, zona este relativ liniştită şi nu este foarte mult zgomot, dar locuinţele de aici, mai ales cele de la primele etaje, nu sunt foarte luminoase. Fiţi atenţi la copacii plantaţi în faţa blocului, dacă doriţi să vă mutaţi la primele etaje. Aceştia pot bloca accesul soarelui în apartament.

În zonă există multe familii cu copii, iar în lipsa unor spaţii verzi de mari dimensiuni aceştia au tendinţa de a ieşi la joacă în faţa blocului, deci vara veţi fi nevoit să faceţi faţă gălăgiei. De asemenea, există şi probleme cu vecini restanţieri la întreţinere, în zonă existând blocuri fără apă caldă sau gaz.

Mai multe articole despre:
militari apartament cartier zonă alegere Prima Casă