MENIU

Al 24-lea caz de gripă A/H1N1 diagnosticat în România

Foto: wordpress.com

Centrul Naţional de Prevenire şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat depistarea unui nou caz de gripă A/H1N1, al 24-lea din România, fiind vorba de o fată de 15 ani, sosită pe 25 iunie din Canada, potrivit unui comunicat emis sâmbătă de Ministerul Sănătăţii.

Pacienta  are o stare generală bună şi se află internată la Institutul "Matei Balş" din Bucureşti, sub tratament cu medicamente antivirale. Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică, fiind depistaţi şase contacţi, până în prezent.

Institutul Cantacuzino a confirmat, vineri, al 23-lea caz de gripă porcină din România, la un copil care a venit împreună cu familia din Canada, pe 20 iunie. Pacientul este internat în Institutul "Matei Balş" din Bucureşti şi se află sub tratament cu antivirale. Autorităţile sanitare au demarat investigaţia epidemiologică, pentru depistarea persoanelor care au intrat în contact cu pacientul şi se puteau infecta, astfel, cu virusul A/H1N1.

În prezent, dintre cei 24 de români diagnosticaţi cu gripă porcină, opt mai sunt internaţi în spital - patru la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" din Timişoara şi patru la Institutul "Matei Balş" din Capitală.

Primul caz din România a fost confirmat pe 23 mai, fiind vorba de o femeie de 30 de ani, care a venit din SUA.