MENIU

Aihan Omer despre Gaţu: Îl dau în judecată!

Foto: NewsIn

Antrenorul îi cere preşedintelui FRH, într-un interviu din Adevărul, să probeze afirmaţiile cum că a încercat mituirea arbitrilor. Cristian Gaţu şi-a închis însă telefonul şi este de negăsit, inclusiv pentru oamenii din minister.

De 12 ani este Cristian Gaţu preşedinte al Federaţiei Române de Handbal, iar în mandatele sale s-au întâmplat destule lucruri bune, cum ar fi poziţionarea pe locul doi a naţionalei feminine, la Mondialele din 2005. Scandalul arbitrilor danezi mituiţi în vara anului trecut, la barajul reprezentativei masculine, cu Macedonia, pentru calificarea la CM 2009, e pe cale să-i pună însă capăt longevivei cariere de preşedinte.

După ce săptămîna trecută confirma pentru Academia Caţavencu că antrenorul Aihan Omer şi Petre Paleu au încercat să le dea bani arbitrilor, şeful FRH a dispărut pur şi simplu, fiind de negăsit. Nici chiar oficialii Ministerului Tineretului şi Sportului nu au reuşit să dea de el, secretarul de stat Doina Melinte afirmând miercuri că toţi angajaţi FRH pe care a încercat să-i contacteze telefonic, inclusiv Cristian Gaţu, aveau telefoanele închise.

Pe acest fond al tăcerii a ieşit la rampă unul dintre cei suspendaţi de Federaţia Europeană, antrenorul Aihan Omer. Într-un interviu acordat ziarului Adevărul, "turcul" s-a dezlănţuit, împotriva lui Gaţu: "Cred că nu ştie ce vorbeşte. Nu are nicio dovadă, nicio acoperire. Presupune, îşi dă cu părerea, dar nu are niciun argument. Ştiţi cum stau de de vorbă cu Gaţu? Am comunicat cu el prin fax. O să vedem ce se va întâmpla, dar lucrurile nu pot rămâne aşa. Afirmaţiile sale sunt destul de grave şi probabil îi voi cere să le probeze cumva. Probabil îl voi da în judecată".

În acelaşi interviu, din Adevarul, Aihan Omer crede că mai are şanse infime să antreneze naţionala României, însă va continua la echipa de club, UCM Reşiţa, calificată în viitoarea ediţie a Cupei EHF. Pe durata de cinci ani a suspendării, el nu va avea dreptul să stea pe banca tehnică la meciurile pe care echipa pe care o antrenează le susţine în cupele europene.