MENIU

Ahmadinejad a demis un ministru

Foto: jewcy.com

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a demis un singur ministru, pe cel al informaţiilor, a declarat duminică un oficial citat de agenţia IRNA, după ce alţi membri ai Guvernului vorbiseră despre concedierea a patru miniştri.

"Mohammad Jafar Mohammadzadeh, adjunct însărcinat cu informarea în administraţia prezidenţială, a confirmat demiterea lui Gholamhossein Mohseni Ejeie, dezminţind informaţiile privind concedierea altor miniştri", transmite IRNA.
"Singura sursă oficială pentru informaţii privind preşedintele este administraţia prezidenţială", a adăugat oficialul.

Agenţia Mehr anunţase anterior că ministrul pentru informaţii a fost demis în urma unei confruntări verbale din timpul unei reuniuni a cabinetului de miercuri, privind numirea lui Esfandiar Rahim Mashaie în funcţia de prim-vicepreşedinte.

Potrivit aceleişi agenţii, şi ministrul culturii, Hossein, Safar Harandi, cel al muncii, Mohammad Jahromi, şi cel al sănătăţii, Kamran Bagheri Lankarani, au fost demişi.

Postul oficial de ştiri în limba engleză Press TV a anunţat că miniştrii culturii, pentru informaţii şi al muncii au fost îndepărtaţi din funcţie.

Numirea lui Mashaie, în 17 iulie, nu a fost privită cu ochi buni de conservatori, care nu îi iartă faptul că a declarat, în iulie 2008, ca Iranul este "prieten al poporului american şi al poporului israelian". El a renunţat la funcţie sâmbătă.

Mai multe articole despre:
Iran Mahmoud Ahmadinejad