MENIU

Agenţiile de turism au vândut circa 75% din ofertele pentru Paşte

Foto: magest.ro

În plină criză economică, românii demonstrează că se pot lipsi de aproape orice, însă nu şi de....o vacanţă. Aproape 75% din pachetele turistice lansate de agenţii pentru sărbătorile de paşte s-au vândut! Promoţiile şi preţurile reduse au impulsionat vânzările, aşa că multe rezervări s-au făcut chiar şi cu o lună în avans!

Grecia a devenit destinaţia preferată în această perioadă, circa 40% din cei care vor pleca în străinătate au optat pentru Paralia katerini, Halkidiki sau insule! Şi au plătit de la 30 de euro de persoană pe noapte până la 450 de euro pentru sejurul de şapte zile!

Locuri încă se mai găsesc! Bulgaria este şi ea în top! Aproape 10 mii de români vor asculta slujba de Inviere în bisericile bulgăreşti! Au plătit între 25 de euro pe noapte şi 300 de euro pentru 7 zile de răsfăţ în hotelurile de cinci stele! Şi aici se mai găsesc încă locuri pentru cei interesaţi!

Tunisia, Egipt, Turcia sau Malta sunt destinaţiile în care turiştii vor ajunge cu chartere! Cei interesaţi trebuie să se grăbească, deoarece, locurile din avioane sunt limitate! Se estimează că anul acesta, numai prin agenţii, vor pleca în străinătate circa 30 de mii de români!

Creşterea cea mai mare se înregistează însă la numărul turiştilor aşteptat pe litoralul autohton: 5.000 de persoane! Pensiunile rurale conduc însă clasamentul preferinţelor! Zona Bran Moeciu şi Valea Prahovei sunt şi anul aceste vedetele, însă, mare căutare au avut şi ofertele din Maramureş, Bucuovina sau Apuseni!

Cât priveşte preţurile, acestea variază! De la 30 de lei pe noapte de persoană până la câteva mii, în funcţie de condiţii şi servicii. Indiferent de pretenţii, locuri libere încă se mai găsesc! Dar nu pentru mult timp, mai ales că agenţii de turism cred că anul acesta numărul celor care vor petrece Paştele... în vacanţă va creşte cu 10% comparativ cu anul anterior!

Mai multe articole despre:
oferte vacanţe criză Paşte agenţii de turism locuri