MENIU

Agenţii FBI l-au descoperit pe Robert Allen Stanford în Fredericksburg, Virginia

Foto: RTV

Miliardarul Robert Allen Stanford, acuzat de comiterea unei fraude financiare în valoare de 8 miliarde de dolari, a fost localizat în oraşul Fredericksburg, din statul Virginia, de FBI. Agenţii federali i-au adus acestuia la cunoştinţă că a fost dat în judecată de organismul de control al Bursei.

Cu toate acestea, nu a fost emis niciun mandat de arestare pe numele lui Stanford, care va apărea în faţa unei instanţe civile, nu a uneia penale.

Afaceristul în vârstă de 58 de ani a orchestrat această fraudă masivă prin intermediul unei bănci din Caraibe. Stanford a vândut certificate de depozit în valoare de 8 miliarde de dolari promiţând în schimb profituri excepţionale, în condiţiile unei crize economice accentuate în Statele Unite.

Comisia de control a Bursei a îngheţat activele grupului Stanford, fapt care a provocat un val de panică printre clienţii filialelor acestuia din Peru, Ecuador şi Panama.

Autorităţile de la Caracas au naţionalizat filiala Standard Bank International din Venezuela. Aceste decizii vor îngreuna ancheta autorităţilor americane.

Mai multe articole despre:
proces fraudă FBI bursă