MENIU

Agenţii de poliţie sikh din Marea Britanie vor turbane antiglonţ

Foto: wikipedia.org

Agenţii de poliţie sikh din Marea Britanie au cerut guvernului să pună la punct un turban antiglonţ, pentru a fi integraţi deplin în forţa publică, a informat "The Guardian".

În mod obişnuit, poliţiştii britanici nu sunt înarmaţi, dar pot purta arme în anumite circumstanţe, mai ales în cadrul misiunilor antiterorism. Agenţii sikh, care, de exemplu, au dreptul de a circula cu motocicleta fără cască, din cauza obligaţiei lor religioase de a purta turban, nu poartă cască de protecţie ca ceilalţi colegi ai lor.

Inspectorul Gian Singh Chahal, vicepreşedntele asociaţiei poliţiei britanice sikh, recent creată, vrea ca Ministerul de Interne să ia măsuri, pentru ca rolul acestor membri să fie deplin recunoscut în cadrul forţelor de poliţie, potrivit cotidianului.

"Agenţii de poliţie sikh nu au putut trece la gradul de agenţi înarmaţi din cauza interdicţiei religioase de a-şi da jos turbanul", a explicat el. "Au fost efectuate cercetări pentru fabricarea unui material din fibră sintetică, ce le-ar asigura un anumit grad de protecţie", a adăugat inspectorul.

Mai multe articole despre:
Marea Britanie poliţie material turban