MENIU

Agenţi de circulaţie din Piteşti au făcut uz de armă pentru a opri un şofer

Foto: oron.ro

Un echipaj de la Poliţia Rutieră Piteşti a făcut uz de armă, joi seara, pentru a prinde un şofer care a refuzat să oprească la semnalul regulamentar de oprire şi la somaţiile legale ale poliţiştilor. Bărbatul a fost prins după aproximativ jumătate de kilometru.

La filtrul organizat pe strada Egalităţii din Piteşti, poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă, în loc să încetinească, bărbatul a apăsat şi mai tare pedala de acceleraţie. Şoferul conducea un autoturism Renault Laguna, care figura în baza de date a Poliţiei, cu numere de înmatriculare expirate.

Agenţii de circulaţie au pornit pe urmele şoferului fugar şi l-au somat să se oprească prin semnale acustice şi prin sistemul de portavoce. Piteşteanul şi-a continuat fuga şi unul dintre agenţi a executat un foc de armă în plan vertical. Autoturismul suspect a fost blocat după aproximativ 500 de metri, iar şoferul a spus că a fugit de frică, pentru că deja era cercetat într-un dosar penal.

Bărbatul, în vârstă de 35 de ani, avea permisul suspendat de la jumătatea lunii iulie, fiind cercetat penal pentru că circula cu un autoturism care avea numerele de înmatriculare expirate de pe data de 11 iulie.

Pe numele şoferului a fost întocmit un nou dosar de cercetare penală pentru conducerea fără permis a unui autoturism cu numere de înmatriculare expirate, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Argeş, inspectorul Robert Radu.

De la începutul anului şi până în prezent, poliţiştii din cadrul IPJ Argeş au făcut uz de armă în patru cazuri, de fiecare dată fiind executate focuri de somaţie sau asupra cauciucurilor autoturismelor în care se aflau suspecţii. În niciunul dintre cazuri nu s-au înregistrat victime.

Mai multe articole despre:
împuşcături dosar penal Poliţia Rutieră