MENIU

Agenda pentru timpul liber: 29 martie - 5 aprilie

Foto: NewsIn

Premiera filmului de Oscar "Vicky Cristina Barcelona", concertul in memoriam Led Zeppelin şi comedia "Cum iubeşte cealaltă jumătate", prezentată la Teatrul Mic, sunt câteva dintre reperele agendei culturale bucureştene pentru săptămâna 29 martie - 5 aprilie.

Una dintre cele mai valoroase producţii ale cinematografiei ruse, "Andrei Rubliov", a putut fi văzută duminică, 29 martie, la Cinemateca Eforie, de la ora 15.00. Regizat de Andrei Tarkovski, care a mai realizat "Călăuza" şi "Solaris", filmul prezintă viaţa pictorului de icoane Andrei Rubliov, în anii turbulenţi ai secolul XV, şi i-a adus lui Tarkovski premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film, acordat în 1969, în cadrul Festivalului de la Cannes. Preţul biletului de intrare la Cinematecă a fost de 10 lei.

Luni, 30 martie, la ora 20.30, fanii rock-ului de calitate au fost aşteptaţi la un spectacol în memoria legendarei trupe Led Zeppelin. Marius Mihalache, Mike Godoroja & Blue Spirit, Marcian Petrescu şi Dan Iliescu (Timpuri Noi) au cântat piese din repertoriul britanicilor care au făcut istorie în anii '60-'70, respectiv Jimmy Page, Robert Plant, John Paul Jones şi John Bonham. Biletul de intrare a costat 25 de lei.  

Marţi, 31 martie, la Clubul Ţăranului Român, s-a jucat, în avanpremieră, piesa "Insomniacii", scrisă de Mimi Brănescu şi pusă în scenă de Sorin Militaru. Spectacolul, produs de compania de teatru independentă Joint, îi are ca protagonişti pe Liviu Cheloiu, George Constantinescu şi Octavian Strunilă, care poartă un dialog de-o noapte, comic şi absurd în egală măsură, în parc. Preţul biletului este de 15 lei.

Miercuri, 1 aprilie, la Muzeul Ţăranului Român a fost prezentat, de la ora 20.00, filmul "Vision Man", coproducţie Danemarca-Suedia premiată în 1997 la Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Amsterdam. Cu scenariul şi regia semnate de William Long, filmul urmăreşte tranziţia unei civilizaţii către o alta, din perspectiva contemplativă şi amuzantă a unui bătrân vânător. Evenimentul face parte din proiectul "Noul cinematograf al regizorului român - Studioul Horia Bernea", care se va desfăşura până pe 4 aprilie. Biletele de intrare costă 6 lei şi, respectiv, 2 lei cu reducere.

O zi mai târziu, pe 2 aprilie, Ateneul Român a fost gazda unui recital de pian extraordinar. Cu începere de la ora 19.00, reputata pianistă Anne Queffelec (Franţa), în vârstă de 61 de ani, a interpretat lucrări de Bach, Vivaldi, Mozart şi Chopin. Queffelec a contribuit la coloana sonoră celebrului film "Amadeus" (regizat de Milos Forman), iar în 1990 a fost declarată cel mai bun interpret de muzică clasică din Franţa. Biletul de intrare la concert a costat 16 lei.

De vineri, 3 aprilie, în cinematografe rulează pelicula "Vicky Cristina Barcelona" (foto), în regia lui Woody Allen, care a fost recompensată cu un Oscar pentru rolul făcut de Penelope Cruz. Alături de aceasta, filmul îi mai are în distribuţie pe Scarlett Johansson, Rebecca Hall şi Javier Bardem, într-o poveste despre două prietene care, într-o vacanţă de vară petrecută în Spania, ajung să se îndrăgostească de acelaşi bărbat. "Spre deosebire de alte filme semnate de Allen, jocurile amoroase nu se mai petrec în mediul nevrotic newyorkez, ci într-o Barcelonă senzuală. Javier Bardem apare în rol de macho mediteraneean, subjugat de o Penelope Cruz excepţională, care eclipsează feminitatea binevoitoare a lui Johansson. Acelaşi cinism specific lui Woody Allen, cu un plus de tandreţe, de data aceasta", spune, despre "Vicky Cristina Barcelona", criticul de film Cristi Luca. Filmul va putea fi văzut la Hollywood Multiplex, Starplex, Light Cinema şi Movieplex.

Sâmbătă, 4 aprilie, Teatrul Mic a invitat publicul la umor 100% britanic în spectacolul cu piesa "Cum iubeşte cealaltă jumătate", de Alan Ayckbourn, programat de la ora 19.00. Punerea în scenă îi aparţine Sandei Manu, iar din distribuţie fac parte Claudiu Istodor, Adriana Şchiopu, Ovidiu Niculescu şi Rodica Negrea. Preţul unui bilet variază între 12 şi 23 de lei.

Duminică, 5 aprilie, de la ora 18.30, pe scena Operei Române a fost prezentat spectacolul "Lucia di Lammermoor", de Donizetti. Rolul Lucia a fost interpretat de Ana Camelia Ştefănescu, care a cântat alături de celebrul tenor José Carreras. Alături de ea, în spectacolul dirijat de Răsvan Cernat au cântat, printre alţii, Lucian Corchiş, Antonela Bârnat şi Vlad Miriţă. Preţul biletului a variat între 7,42 şi 63,6 de lei.