MENIU

Agenda pentru timpul liber: 11-17 mai

Foto: badtaste.it

Premiera filmului \"Gomorra\", opera \"Carmen\" de Bizet, piesa \"Jocul de-a vacanţa\" a lui Mihail Sebastian şi concertul Analia Selis sunt câteva dintre cele mai interesante evenimente ale agendei culturale bucureştene din intervalul 11-17 mai.

"Gomorra" (2008), regizat de Matteo Garrone, rulează pe marile ecrane din Capitală începând de luni, 11 mai. Pelicula este o adaptare a romanului lui Roberto Saviano, care pune lupa asupra lumii crimei organizate din Napoli. Filmul se împarte în şase episoade de scurtmetraj, fiecare cu un alt personaj principal. "Gomorra" a câştigat, în 2008, marele premiu al Festivalului de Film de la Cannes şi cinci distincţii la Premiile Academiei Europene de Film.

Marţi, 12 mai, pe scena Teatrului Odeon, s-a jucat, în coproducţie cu Teatrul din Baia Mare, piesa "Jocul de-a vacanţa", de Mihail Sebastian, în regia lui Radu Afrim. Personajele piesei, interpretate de Matei Rotaru, Ionuţ Mateescu, Ioan Codrea şi Gabriela del-Pupo, rup orice legătură cu societatea, într-o lună de concediu, şi ajung, astfel, să se redescopere într-o lume în care puterea banului nu se face cunoscută. Spectacolul a început la ora 18:00, iar preţul unui bilet a fost de 31,8 lei.

Miercuri, 13 mai, iubitorii de operă au putut avea din nou ocazia să îl asculte pe tenorul Daniel Magdal, în rolul Don José din "Carmen" de George Bizet. Spectacolul a fost programat la Opera Naţională, de la 18:30, iar alături de Magdal, au evoluat sub bagheta dirijorului Vlad Conta, printre alţii, Liliana Mattei Ciucă, Liviu Indricău şi Ştefan Schuller. Biletul de intrare a costat între 5,3 şi 53 de lei. 

Joi, 14 mai, la Becker Brau, a cântat Analia Selis, în cadrul proiectului LatinoAmerica. Interpreta de origine argentiniană a fost acompaniată de Gilberto Ortega (percuţie), Gabi Broşteanu (chitară), Cătălin Dalvarea (tobe), Costin Bodea (clape), Laurei Gherescu (backing vocals) şi Ionuţ Şerban (chitară bas). Concertul a început la orele 19:00, iar biletele au putut fi cumpărate de la magazinul Diverta sau de pe site-ul www.ticketpoint.ro, la preţul de 25 de lei.

Vineri
, 15 mai, pe scena Centrului Naţional al Dansului din incinta Teatrului Naţional, a fost programat spectacolul "Ceea ce am convenit noi a fi hazard", realizat în co-producţie cu Centre National de la Danse - Paris. Coregrafia spectacolului, semnată de Ion Dumitrescu, a fost admirată de public şi în cadrul secţiunii Dialog a Festivalului Internaţional Springdance din Olanda, pe scena TanzQuartier Viena şi la festivalul Sofia Underground. Spectacolul a început la ora 20.00, iar biletul a costat 10 lei.

Sâmbătă
, 16 mai, la ora 19.00, publicul a fost invitat la Filarmonica "George Enescu", pentru un concert cameral de muzică românească, susţinut de Alina Nauncef, la vioară, şi Liliana Iacobescu, la pian. Preţul unui bilet a variat între 12 şi 14 lei.

Duminică, 17 mai, clubul LaScena va găzdui, de la ora 20:30, spectacolul de improvizaţie cu titlul "Comedy.Show". Publicul va putea participa activ la reprezentaţie, comandându-le actorilor de pe scenă teme care să fie interpretate, locuri unde să se petreacă acţiunea şi obiecte care să fie folosite. Protagoniştii - Bogdan Dumitrescu, Constantin Lupescu, Doru Cătănescu, Gabi Călinescu, Ioana de Hillerin, Irina Velcescu şi Carmen Lopazan - vor evolua acompaniaţi la pian de Marian Hâncu. Biletul de intrare costă 20 lei.

Mai multe articole despre:
film concert Opera timp liber agenda culturală