MENIU

Agassi despre Ilie Năstase: Un român mare şi prost!

Foto: thesun.co.uk

Jucătorul american a fost dezamăgit că Nasty şi Jimmi Connors îl tratau cu indiferenţă când era copil şi se afla în preajma lor, ducându-le rachetele.

Jignirea adusă marelui tenisman român este explicată de Agassi în autobiografia sa, care urmează să fie publicată în câteva zile. Pe când era copil, americanul a avut ocazia să le ducă rachetele lui Jimmy Connors şi Ilie Năstase şi a suferit pentru că aceştia îl tratau cu indiferenţă.

Aceasta este doar ultima dezvăluire în avanpremieră din cartea americanului, "Open", după ce în urmă cu mai multe zile tenismenul a recunoscut că s-a dopat în cariera de sportiv, dar şi că a pierdut o finală de Roland Garros pentru că s-a temut în permanenţă să nu-i cadă peruca.

Andre Agassi îşi aminteşte de Ilie Năstase, pe care îl numeşte "un român mare şi prost", rănit fiind pentru că Nastase se purta urât, ca şi idolul său, Jimmy Connors. Dealtfel, el a fost "şocat" de bădăranul Jimmy Connors, pe care îl cunoaşte de când avea patru ani.

Tatăl lui Agassi îl ajuta adesea pe Andre să ajungă în preajma figurilor importante din tenis de la acea vreme, aşa că acesta a ajuns să le ducă rachetele lui Connors şi Năstase.