MENIU

Afaceristul român aflat în greva foamei în Spania are garanţii că-şi va primi banii

Foto: RTV

Nu a făcut greva foamei degeaba. Românul care de două săptămâni stă nemâncat la Madrid pentru că a fost plătit cu cecuri fără acoperire de firme spaniole, îşi va primi banii meritaţi, circa 1 milion şi jumătate de euro. Cătălin Damian, patron al unei firme de construcţiii, a primit garanţia că îşi va primii banii. Protestul său a stârnit vâlvă în Spania şi e pe punctul să schimbe legislaţia economică de la Madrid!

"O să luam 550.000 de euro de la dezvoltatorul imobiliar şi săptămâna viitoare cred că o să încasăm 150.000 de la primăria dintr-un orăşel de aici din Comunidad de Madrid, deci o să ne încasăm toţi banii", a declarat Cătălin Damian.

În semn de solidaritate, mai mulţi întreprinzători spanioli au decis să protesteze şi ei împotriva cecurilor fără acoperire, tolerate fără consecinţe penale de către statul spaniol. Daca în cazul lui Damian, lucrurile par a avea o finalitate fericită, pentru alţii situaţia e însă dramatică.

"Nu există nici o speranţă să recuperăm banii pentru că deja s-au declarat falimentari şi nu ne vor plăti. Dacă ne vor da ceva, se va întâmpla peste ani şi ani. Suntem ruinaţi!", Palenzuela Perez, asociatul unei companii de construcţii româneşti, unde sunt 25 de muncitori români angajaţi.

Revolta iniţiată de întreprinzătorul român ar putea schimba totuşi legea, considerată deficitară.
Mai multe articole despre:
grevă revoltă lege afacerist întreprinzător