MENIU

Adriean Videanu: Nu cred că România va atinge un derapaj economic de -8%

Foto: RTV
Adriean Videanu: Nu cred că România va avea un derapaj economic de -8%
Adriean Videanu: România are schimburi de 75% cu U.E.

"Nu cred că România va atinge un derapaj de -8% pentru că nu trebuie să gândim politica economică numai pentru 2009, ci avem de construit şi de clădit economie şi în 2010 şi în 2011", a declarat ministrul Economiei, Adriean Videanu, în cadrul emisiunii Ediţie Specială de la Realitatea TV.

"Gradul de deschidere a României este foarte mare faţă de Uniunea Europeană. Suntem dependenţi şi de importuri şi de exporturi faţă de UE. România are schimburi de 75 % cu UE", a adăugat ministrul Economiei afirmând că dacă Uniunea Europeană se va revigora, implicit se vor crea condiţiile şi pentru o revigorare economică a României.

Adriean Videanu a continuat spunând că actualul guvern a redus cheltuielile bugetare cu 15,1%.

Marian Sârbu, prezent în emisiunea Ediţia Specială de la Realitatea TV a infirmat speculaţiile din presă cu privire la darapajul economic al României.

"Ne aflăm într-o situatie extrem de instabilă economic. Existenţa mai multor scenarii de scădere economică sau de deficit, este foarte normală în condiţiile în care indicatorii macroeconomici se schimbă foarte repede, dar nu cred în aceste cifre. Sunt doar speculaţii", a răspuns ministrul Muncii, referitor la acest document PSD.

Potrivit Cotidianul, PSD ia în calcul scăderi drastice ale economiei în trimestrele doi şi trei, de 8,9%, respectiv 9,1%.

Potrivit documentului PSD, citat de Cotidianul, România ar încheia anul cu o scădere economică de aproape 8%.