MENIU

Adrian Vasilescu: Lucian Croitoru ar fi un bun premier

Vasilescu: Croitoru a fost un eminent reprezentant al României la FMI
foto: money.ro

Invitat la talk-show-ul REALITATEA.NET Adrian Vasilescu a declarat că Lucian Croitoru ar putea fi un foarte bun prim-ministru.

"Este un eminent profesor la ASE, a fost un eminent reprezentant al României la FMI, reprezentarea României la acest for se face pentru un mandat de doi ani, dar lui i s-a dublat mandatul şi a avut acolo o expertiză  excelentă, s-a bucurat de o consideraţie deosebită, este cunoscut şi apreciat în viaţa financiară internaţională, declaraţiile lui sunt întotdeauna preluate de agenţiile internaţaionale, deci ar fi un prim-ministru bun", aceasta este caracterizarea făcută de consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, lui Lucian Croitoru despre care se spune că va fi propus ca premier de  preşedintele Traian Băsescu.

Citeşte şi Cine este Lucian Croitoru

Vasilescu a mai discutat la videochatul REALITATEA.NET  şi despre prăbuşirea leului şi despre riscul României de a nu-şi putea respecta obligaţiile asumate faţă de FMI. 

Vasilescu a spus că în acest moment nu sunt presiuni asupra leului, se poate vorbi doar despre frământări care influenţează cursul, cauzate de ceea ce se întâmplă pe scena politică.

"Scenariile care plasează euro la 5 lei sunt pe lângă adevărul pieţei. Cei care fac aceste scenarii consideră că leul este în acest moment pe o poziţie artificială datorată intervenţiei BNR. Poziţia leului este susţinută de faptul că de la începutul anului până acum a intrat foarte multă valută în ţară, bani care au ajuns în piaţă", a apreciat Adrian Vasilescu.

România va primi cu siguranţă următoarele tranşe din împrumutul de la FMI

"Tranşele de la FMI vor veni. FMI a făcut acordul cu România, nu cu un
anumit guvern. Dacă vom fi puşi în situaţia de a nu primi aceşti bani, BNR va trece din nou la politica ugandeză şi să adune mai multă valută din rezervele băncilor comerciale", a mai spus Vasilescu. 

 

Mai multe articole despre:
guvern Traian Băsescu premier Lucian Croitoru