MENIU

Adrian Streinu Cercel: Fac apel la părinţi să nu-şi lase copiii la şcoală dacă ştiu că aceştia sunt răciţi

Foto: RTV
"Părinţii trebuie să ştie că dacă au copilul bolnav să nu-l trimită la şcoală" (Dr. Adrian Streinu Cercel)

Directorul Insitutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel, a spus că virusul se dezvoltă mai bine în condiţii de temperaturi scăzute. În condiţiile în care iarna se apropie cu paşi repezi, virusul noii gripe poate beneficia de condiţii mai bune pentru dezvoltare şi răspândire. Dr. Adrian Streinu Cercel a făcut un apel la părinţi să nu-şi lase copiii să meargă la şcoală dacă aceştia sunt răciţi.

Directorul Insitutului de Boli Infecţioase "Matei Balş", Adrian Streinu Cercel a făcut un apel la părinţi să nu-şi lase copiii la şcoală sau la grădiniţă dacă aceştia sunt răciţi.

"Este un risc potenţial pentru ceilalţi elevi din clasă cât şi pentru cei din şcoală. Boala a debutat în Spania şi a fost trimis bolnav la şcoală", a spus Adrian Streinu Cercel, director Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş", care a făcut şi un apel la părinţi să nu glumească cu această gripă nouă.

"În şcoli s-a trimis un protocol, iar profesorii şi cadrele medicale sunt obligate să anunţe posibilele cazuri. Toţi colegii elevei diagnosticate vor fi ţinuţi sub observaţie şi reţinuţi la domiciliu, iar timp de şapte zile, nimeni nu va mai intra în sala de clasă", a adăugat Streinu Cercel.

"Părinţii trebuie să ştie că dacă au copilul bolnav să nu-l trimită la şcoală" 

"Toate eforturile pe care le-am făcut până acuma au făcut ca România să nu aibă cazuri proprii ci numai cazuri din import. Toate cazurile pe care le avem de gripă nouă, sunt ale persoanelor care au contactat gripa în afară", a menţionat Streinu Cercel.