MENIU

Adrian Năstase: Mi-e teamă că totul este doar o capcană

Foto: News In
Năstase: Nu e problema mea până la urmă, dar se creează un precedent absolut inadmisibil

Deputatul PSD, Adrian Năstase, a intervenit în cadrul şedinţei de plen în care s-a discutat solicitarea procurorului general privind dosarul Zambaccian 1 pentru a susţine că deputaţilor li s-a întins o capcană, cerându-se reluarea unui vot pe baza unei decizii a CCR care nu se aplică retroactiv.

"Un om de bun simţ care a terminat o şcoală pentru tinichigii ar putea să înţelegă că dacă articolul 147 din Constituţie spune că deciziile constituţionale se aplică doar pentru viitor, o cerere din partea procurorului general, care este cel puţin presupusă că a terminat cel puţin o şcoală de tinichigii nu poate să solicicte Parlamentului aplicarea acestui articol din Constituţie şi aplicarea retroactivă a unei decizii a Curţii Constituţionale de la 1 octombrie 2008 pentru a reface votul dat regulamentar de către Parlament în 23 august 2008. Această problemă era atât de simplă şi de clară. Nu e problema mea până la urmă, dar se creează un precedent absolut inadmisibil", a spus Adrian Năstase în şedinţa de plen.

"Nu cred că procurorul general cu de la sine putere a făcut acest lucru", a mai spus Năstase, susţinând că un "ministru de Justiţie serios" ar fi trebuit să ceară demiterea Laurei Kovesi.  "Sunt jenat că sunt folosit ca pretext pentru acest gen de acţiuni", le-a spus Năstase colegilor deputaţi care trebuiau să voteze asupra raportului Comisiei de regulament în cazul său.