MENIU

Adrian Năstase a vizitat Autostrada Transilvania: Drumurile acestea sunt absolut impracticabile

Foto: RTV
Adrian Năstase: Drumurile acestea sunt nişte drumuri absolut impracticabile.

Adrian Năstase s-a aflat, miercuri, pe Autostrada Transilvania, într-o vizită neoficială. Fostului premier nu i s-a permis accesul pe şantier, astfel că a urmărit lucrările de pe marginea Drumului European 60.

"Drumurile acestea sunt nişte drumuri absolut impracticabile", a declarat Adrian Năstase, prezent, miercuri, în apropierea şantierului de pe Autostrada Transilvania. Năsatse consideră că, din cauza lipsei drumurilor, România este izolată de restul Europei.

Adrian Năstase a dat exemplul lucrărilor de extindere a Aeroportului din Cluj Napoca, realizate în perioada de guvernare PSD, salutând acest lucru. "Astea sunt lucruri bune, sunt lucruri care, până la urmă, îi ajută pe oameni", a conchis Adrian Năstase.

"În preţul lucrării intră şi preţul care se plăteşte pentru exproprierea terenurilor. Cât era valoarea terenurilor la nivelul la care s-a încheiat contractul şi ce a însemnat întârzierea de 2 ani de zile. S-au dublat preţurile", i-a transmis Năstase lui Radu Berceanu, prin intermediul presei.

Năstase a afirmat că tergiversările lucrărilor la Autostrada Transilvania, prin faptul că terenurile nu s-au cumpărat la vremea respectivă şi la preţurile mici de atunci, au dus la situaţia actuală în care se află autostrada. "Din răzbunare politică, numai că era un proiect pornit de guvernul PSD, au dorit să-l blocheze. Iată că cei care suferă sunt românii care, eventual, vor avea 42 km pe autostrada Bechtel, faţă de albanezi, care au deja 62 km."