MENIU

Adomniţei introduce în Parlament legile educaţiei realizate în timpul mandatului său

Foto: NewsIn

Fostul ministru al Educaţiei, deputatul Cristian Adomniţei, a anunţat la Iaşi, că va introduce la Camera Deputaţilor pachetul de legi realizat în timpul mandatului său şi i-a invitat pe parlamentari să le susţină.

"Acum doi ani nu era niciun pachet de legi. Acum sunt două, iar, conform regulamentului Parlamentului, trebuie discutate împreună. Cele două pachete sunt bazate pe principii asemănătoare, dar sunt unele diferenţe şi vreau să las unele opţiuni deschise. În noul pachet, redactat de domnul Mircea Miclea, sunt nişte idei noi, pe care le susţin, dar nu pot fi de acord, de exemplu, cu ideea organizării bacalaureatului diferit", a declarat fostul ministru al Educaţiei.

Adomniţei a susţinut că a obţinut deja sprijinul unor colegi din Parlament care fac parte din partidele aflate la guvernare. "Am convingerea că parlamentarii vor alege ce este mai bun din cele două pachete de legi", a completat deputatul.

Referindu-se la protestele anunţate de sindicatele din învăţământ, Adomniţei a făcut un apel către profesori să nu blocheze anul şcolar. "Următoarele forme de protest, după greva generală de trei zile, să se desfăşoare după terminarea anului. Singurele care au dat dovadă de echilibru în această perioadă au fost sindicatele, însă fac un apel la acestea şi la profesori să acţioneze în interesul elevilor", a precizat fostul ministru al Educaţiei.
Mai multe articole despre:
grevă parlament lege educaţie Cristian Adomniţei