MENIU

Administratorii Azomureş ar putea primi prime de un milion de euro

Foto: RTV

În timp ce combinatul Azomureş trece printr-o situaţie dificilă, membrii consiliului de administraţie al unităţii ar putea fi premiaţi cu un milion de euro. E vorba de o premiere pentru activitatea lor din ultimii zece ani. Asta în condiţiile în care combinatul şi-ar putea opri din nou activitatea, dacă Ministerul Agriculturii nu va mai acorda subvenţii pentru îngrăşăminte, susţine conducerea societăţii.

Într-un raport oficial, Consiliul de Administraţie al Azomureş solicită "Aprobarea alocării sumei de 4.350.000 lei în vederea premierii administratorilor societăţii pentru activitatea depusă în ultimii 10 ani. Suma este cuprinsă în situaţiile fianciare la 31.12.2008 sub forma de provizion. Suma va fi achitată eşalonat în funcţie de posibilităţile financiare ale societăţii."

Solicitările pentru prime vin la scurt timp, după ce conducerea Azomureş a anunţat o posibilă oprire a activităţii din cauza lipsei de comenzi. Muncitorii sunt surprinşi de această cerere, în timp ce liderii de sindicat au o explicaţie pentru valoarea sumei.

Liderii sindicatului mai spun că e posibil ca primele de 600.000 de lei să nu fie acordate imediat, pentru că în cazul angajaţilor, sumele aferente profitului pe 2008 au fost achitate abia în proporţie de 40%. 

Conducerea combinatului a comunicat că cererea de premiere a consiliului de administraţie va fi discutată la Adunarea Generală a Acţionarilor de pe 27 aprilie.

Mai multe articole despre:
prime Azomureş consiliul de administraţie