MENIU

Administraţia Prezidenţială face recurs la decizia CAB privind decretul de numire a lui Blaga

<descriere>

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat că Administraţia Prezidenţială va face recurs la decizia CAB privind suspendarea decretului de numire a lui Vasile Blaga în funcţia de ministru interimar de Interne.

Întrebat dacă va face recurs la decizia CAB, preşedintele Traian Băsescu  a răspuns:  \"Sigur că da!\". Traian Băsescu a făcut această precizare la intrarea în sediul de campanie, susţinând că încă nu a primit de la Curtea de Apel motivarea.

Preşedintele Traian Băsescu declarase anterior, la Palatul Cotroceni, în legătură cu decizia Curţii de Apel în privinţa decretului de numire a lui Vasile Blaga ca interimar la MAI, că, dacă obiectivul a fost să nu existe ministru de Interne în perioada alegerilor, \"acesta a fost, din păcate, atins\".

Curtea de Apel Bucureşti a admis vineri acţiunea social-democratului Dan Nica şi a decis suspendarea executării decretului prezidenţial prin care Vasile Blaga a fost numit ministru interimar al Internelor şi viceprim-ministru interimar până la pronunţarea unei decizii pe anularea decretului.