MENIU

Adio transferuri obscure şi comisioane ascunse

Foto: devilinthedistance.blogspot.com

De la 1 octombrie FIFA introduce certificatele electronice pentru transferurile internaţionale, iar de la 1 septembrie 2010 ele vor deveni obligatorii.

FIFA a decis în cadrul Comitetului Executiv, care a avut loc marţi, la Rio de Janeiro, ca în cazul transferurilor internaţionale să fie introdus un certificat electronic, pentru a se asigura transparenţa tranzacţiilor.

De asemenea, pentru a preîntâmpina situaţii de genul celei care a dus la sancţionarea lui Chelsea, cu interzicerea de a efectua transferuri până în 2010, forul mondial a efectuat unele modificări şi în cazul sistemului de transfer (TMS), care va fi conceputt pentru protecţia minorilor. 108 asociaţii şi 1.120 de cluburi folosesc în prezent acest sistem.

De la 1 octombrie 2009 vor fi introduse certificatele electronice pentru transferurile internaţionale (ITC) ale jucătorilor profesionişti, iar de la 1 septembrie 2010 vor fi acceptate numai aceste ITC-uri pentru transferul fotbaliştilor profesionişti, pentru a se asigura o mai mare transparenţă a tranzacţiilor.

Sepp Blatter susţine că astfel va fi diminuat foarte mult rolul agenţilor de jucători, scopul declarat al FIFA fiind dealtfel acela de a-i elimina pe impresari din acest circuit. De asemenea, se va încerca convingerea Comitetului Olimpic Internaţional să micşoreze limita de vârstă a jucătorilor participanţi la Jocurile Olimpice, de la 23 la 20 de ani.

Mai multe articole despre:
FIFA Chelsea Sepp Blatter impresari