MENIU

Actorul Sean Penn îi va lua un interviu lui Fidel Castro

Foto: www.mtv.com

Actorul american Sean Penn, cunoscut şi ca activist politic, se află la Havana pentru a-l intervieva pe liderul cubanez Fidel Castro.

Susţinător al democraţilor şi prieten cu preşedintele american Barack Obama, Penn s-a deplasat în Cuba ca jurnalist, urmând să publice în revista Vanity Fair un articol despre relaţiile Casei Albe cu regimul din Cuba. Actorul a ajuns la Havana duminică, alături de femeia de afaceri Diana Jenkins, la bordul avionului privat al acesteia.

În ciuda scopului declarat al preşedintelui Obama de a reface relaţiile cu Cuba, afectate după revoluţia din 1959 care l-a adus la putere pe Fidel Castro, embargoul comercial al Washingtonului asupra Cubei rămâne în vigoare. Un prim pas a fost făcut în aprilie 2008, când Statele Unite au anulat restricţiile privind transferurile de bani de la foştii cetăţeni cubanezi care locuiesc în America spre rudele lor din Cuba.

În 2006, Castro a fost supus unei intervenţii chirurgicale intestinale şi a cedat puterea fratelui său mai mic, Raul, care a devenit oficial preşedinte în februarie 2008. De atunci, Castro, acum în vârstă de 83 de ani, a fost văzut rareori în public.
Mai multe articole despre:
Fidel Castro jurnalist interviu actor Sean Penn