MENIU

Actorul Nicu Constantin a încetat din viaţă - VEZI VIDEO

Foto: ciao.ro
Actorul Nicu Constantin a murit astăzi la ora 16.45, în urma unor grave probleme pulmonare

Actorul Nicu Constantin a încetat din viaţă marţi la ora 16.45, în urma unor grave probleme pulmonare.

"Actorul a suferit un prim stop cardio-respirator în jurul orei 14.00, s-a reuşit resuscitarea, însă, după mai puţin de două ore, a suferit un alt puseu, iar manevrele de resuscitare s-au încheiat după aproape o oră, fără niciun rezultat, din păcate", a precizat directorul Spitalului Militar din Capitală, Ioan Sârbu.

Medicii au povestit că, în urmă cu o lună şi jumătate, actorul şi-a serbat ziua de naştere la terapie intensivă. "Din păcate, nu putem vorbi despre o ameliorare, dar nu ne pierdem speranţa. Nu am reuşit să îl deconectăm de la aparatele de respirat, decât perioade scurte de timp. Acum plămânul este curat, dar, din păcate nu are forţa să reia complet activitatea", a declarat la acea vreme comandantul Spitalului Militar din Capitală, Ioan Sârbu.

Actorul român, în vârstă de 70 de ani, a mai fost internat pe 11 mai la Spitalul Militar Central în stare critică, suferind de o afecţiune pulmonară severă. Starea de sănătate a actorului se agravase atât de mult încât a trebuit să fie ventilat artificial pentru o perioadă.

Nicu Constantin s-a născut în 31 iulie 1939, la Eforie Sud, în judeţul Constanţa. A fost vedetă a Teatrului Satiric "Constantin Tănase" din Bucureşti între 1960 şi 2000, unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii. Nicu Constantin a jucat, de-a lungul carierei, şi în aproximativ 28 de filme, printre care "împuşcături pe portativ" (1966), "Vin cicliştii" (1968), "Alo, aterizează străbunica" (1981) şi "Ministerul comediei" (1999).

Nicu Constantin: 9000 de spectacole şi 20 de filme, în 40 de ani de carieră

VEZI VIDEO

Începând cu 2001, Nicu Constantin a devenit cetăţean de onoare al oraşului Eforie Sud.

CITEŞTE ŞI Prietenii actorului Nicu Constantin deplâng moartea

CITEŞTE ŞI Twiter-ul românesc intră şi el în doliu: RT & RIP Actorul Nicu Constantin a decedat!

Mai multe articole despre:
spital deces breaking news Nicu Constantin