MENIU

Actorul Nicu Constantin a fost condus pe ultimul drum

Foto: RTV
Maestrul Nicu Constantin va fi înmormântat astăzi, într-un cimitir din Eforie Sud
Fraţii lui Nicu Constantin sunt prezenţi la slujbă

Actorul Nicu Constantin a fost condus sâmbătă pe ultimul drum, în oraşul său natal, Eforie Sud. Toţi cei care l-au iubit pe marele actor au fost la slujba de înmormântare în această dimineaţă, nu atât pentru a-i plânge moartea, ci pentru a-i celebra viaţa - o viaţă de artist.

Membri ai familiei, prieteni şi colegi de scenă au fost alături joi, de maestrul Nicu Constantin la Biserica Icoanei din Bucureşti. Trupul neînsufleţit al actorului a fost depus la biserica la care maestrul obişnuia să vină de sărbători împreună cu familia.

Ne-am obişnuit să-l vedem la televizor, la revelioane, la emisiuni de divertisment, sau pe scenă la Tănase, unde timp de 40 de ani a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii. Chiar dacă teatrul a rămas marea lui iubire, Nicu Constantin a fost un artist complet - cânta şi dansa cu aceeaşi plăcere, scria scenarii, juca în filme sau în producţii de televiziune şi de radio.

Sâmbătă, maestrul a fost pentru ultima dată la Eforie Sud, oraşul natal. Sute de oameni cărora le-a descreţit frunţile de-a lungul timpului l-au condus pe ultimul drum.

Nicu Constantin are un fiu de 41 de ani, din prima căsătorie. Cu Măndiţa, cea care i-a stat alături până în ultima zi, s-a căsătorit în 1986, în timpul unui turneu la New York. Maestrul a murit marţi, la Spitalul Militar din Bucureşti, în urma unui stop cardio-respirator.

Nicu Constantin s-a născut în 31 iulie 1939, la Eforie Sud, în judeţul Constanţa. A fost vedetă a Teatrului Satiric "Constantin Tănase" din Bucureşti între 1960 şi 2000, unde a susţinut peste 9.000 de reprezentaţii. Nicu Constantin a jucat, de-a lungul carierei, şi în aproximativ 28 de filme, printre care Împuşcături pe portativ (1966), Vin cicliştii (1968), Alo, aterizează străbunica (1981) şi Ministerul comediei (1999).

Vezi cele mai amuzante momente din cariera lui Nicu Constantin

Prietenii actorului Nicu Constantin deplâng moartea maestrului

 

Mai multe articole despre:
cimitir înmormântare eforie sud Nicu Constantin