MENIU

Activiştii Greenpeace au protestat pe clădirea Parlamentului din Londra - VEZI FOTO

Foto: Splash News
Foto: Splash News
Foto: David Parker
Foto: PA
Foto: AP

Peste 20 de activişti Greenpeace şi-au petrecut noaptea pe clădirea Parlamentului din Londra, în semn de protest faţă de încălzirea climatică, în timp ce alţi 20 au fost reţinuţi de poliţie.

Ecologiştii de la Greenpeace sperau să îi întâmpine pe politicienii care au sosit luni la deschiderea Parlamentului cu un manifest care cere zero emisii de carbon până în 2030, oprirea extinderii aeroportului, mai multă energie eoliană şi noi taxe pentru poluare.

Profitând de o breşă de securitate de la Westminster, protestarii au avut nevoie de doar câteva minute pentru a se urca pe acoperişul clădirii. Demonstranţii au afişat bannere cu mesajul "Schimbaţi politica, salvaţi clima".

După aproape cinci ore petrecute pe acoperiş, cei 20 de protestatari au coborât şi au fost arestaţi pentru încălcarea unui sit protejat.

"Nu putem sublinia cât de important acest acest lucru. Ceasul ticăie, oamenii de ştiinţă ne spun că mai avem doar câţiva ani să salvăm planeta", a declarat ecologistul Anna Jones, din vârful clădirii.

În februarie anul trecut cinci activişti împotriva extinderii aeroportului Heathrow şi-au petrecut trei ore pe acoperişul Parlamentului înainte să fie arestaţi.