MENIU

Abramovici vrea să obţină 800 de milioane de lire sterline pe Chelsea, dar clubul neagă

Foto: timesonline.co.uk

Patronul rus al formaţiei engleze Chelsea Londra, Roman Abramovici, este dispus să vândă clubul unor oameni de afaceri arabi în cazul în care obţine suma pe care o vrea, dar oficialii echipei au negat informaţiile, notează The Sunday Times.

Oamenii de afaceri arabi controlează mai multe cluburi britanice, iar şeicul Mansour vrea să facă din Manchester City cel mai puternic club din Europa. "Reprezentanţii lui Abramovici au fost în Orient pentru a se interesa în legătură cu anumite oferte", a afirmat o sursă pentru publicaţia engleză.

Chelsea Londra a anunţat în cursul zile de sâmbătă că patronul echipei este în continuare dispus să investească şi nu se gândeşte la vânzarea clubului, aşa cum s-a speculat în ultimul timp. Abramovici a cumpărat gruparea londoneză în 2003, pentru 60 de milioane de lire sterline, la care s-au adăugat şi datorii de 80 de milioane de lire, iar de atunci a mai investit 500 de milioane de lire sterline.

Suma pe care Abramovici vrea să o obţină în schimbul lui Chelsea este de cel puţin 800 de milioane de lire sterline, chiar dacă Mansour a devenit patronul lui City pentru mai puţin de 200 de milioane. Potrivit unor statistici, Abramovici a pierdut din cauza crizei financiare aproape 3 miliarde de lire sterline din averea de 11,7 miliarde.

Rusul a asistat sâmbătă la meciul lui Chelsea cu Stoke, dar a părăsit stadionul cu 15 minute înainte de final, când echipa sa era condusă cu 0-1, şi astfel nu a putut vedea victoria echipei sale, care s-a impus în cele din urmă cu 2-1.
Mai multe articole despre:
Roman Abramovici Chelsea Londra