MENIU

A murit vocea lui Mickey Mouse

foto: photobucket.com

Americanul care, în ultimii 32 de ani, şi-a împrumutat vocea personajului de desene animate Mickey Mouse a murit, miercuri, la vârsta de 62 de ani, în urma unor complicaţii cauzate de diabet, au anunţat reprezentanţii companiei Walt Disney.

Wayne Allwine, specialist în efecte speciale, a fost, cronologic vorbind, a treia voce a renumitului personaj de desene animate, după ce însuşi Walt Disney a făcut acest lucru, chiar de la debutul lui Mickey Mouse, în 1928. Disney a fost urmat, din 1947, de Jimmy Macdonald din 1947, pentru o perioadă de 30 de ani.

Vocea lui Allwine a dat glas şoarecelui Mickey în filme animate ca "Mickey's Christmas Carol" (1983), "Who Framed Roger Rabbit"(1988) şi "The Prince and the Pauper" (1990), precum şi în parcurile tematice Disney, la radio, televiziune şi în spectacole live.

În luna noiembrie a anului trecut, personajul Mickey Mouse a împlinit 80 de ani.

De-a lungul timpului, şoarecele cu pantofi, pantaloni şi mănuşi albe a avut diferite simboluri, în afara rolului său de a distra, pur şi simplu. Astfel, în timpul recesiunii din anii '30, Mickey a simbolizat, alături de Charlie Chaplin, speranţa şi optimismul, făcând tot felul de scamatorii. În anii '40, şoarecele lui Disney a devenit un personaj ceva mai serios şi mai respectabil, un veritabil model de educaţie în familiile americane, iar apoi, în anii '50, Mickey a primit rolul gazdei prietenoase şi dichisite, odată cu deschiderea parcurile tematice Disney, foarte populare şi în prezent.

 

Mai multe articole despre:
Walt Disney Mickey Mouse