MENIU

A murit Sir Bobby Robson, cel mai de succes selecţioner al Angliei

Foto: dailymail.co.uk

Antrenorul care a dus Anglia până în semifinalele CM 1990 a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la 76 de ani.

Cel mai de succes selecţioner al reprezentativei de fotbal a Angliei, după 1966, Sir Bobby Robson, a murit vineri dimineaţă, la vârsta de 76 de ani.

A dus naţionala Albionului până în semifinalele Cupei Mondiale din 1990, iar printre echipele de club pe care le-a pregătit se numără FC Barcelona, unde l-a avut ca antrenor secund pe Jose Mourinho.

Robson a pregătit ultima dată pe Newcastle United, iar din 2004, din cauza bolii de care suferea, acesta s-a retras din activitate.

Fost internaţional englez la sfârşitul anilor '50, începutul anilor '60, Sir Bobby Robson a bifat 20 de selecţii în reprezentativa Albionului, pe banca căreia a stat la Cupa Mondială din 1990. Ulterior, acesta a mai pregătit echipe precum PSV Eindhoven, Sporting Lisabona, FC Porto sau FC Barcelona.

Într-o carieră de tehnician care a durat 36 de ani, Robson şi-a trecut în palmares, printre alte trofee, şi titlul de campion al Olandei sau al Portugaliei, dar şi Cupa UEFA şi Supercupa Europei. 

Moartea lui Sir Bobby Robson este deplânsă de personalităţile fotbalului mondial

Alan Shearer, Fabio Capello sau Jose Mourinho s-au declarat întristaţi de decesul fostului selecţioner al Angliei, Sir Bobby Robson, care a încetat din viaţă, vineri, la vârsta de 76 de ani, informează AFP.

"Este o zi tristă pentru noi toţi, dar mai ales pentru familia sa şi pentru cei care au avut privilegiul să lucreze alături de dânsul. Ne va lipsi tuturor", a spus Shearer, care a fost elevul lui Robson al Newcastle.

Antrenorul lui Inter, Jose Mourinho, care în trecut a fost translatorul fostului tehnician englez la Sporting şi FC Barcelona, a afirmat că Sir Bobby Robson va rămâne "nemuritor" pentru toţi cei care l-au cunoscut: "Este greu să accepţi faptul că o peronalitate de talia sa nu se mai află printre noi. Pentru cei care au avut plăcerea să-l întâlnească, cu siguranţă, Sir Bobby va rămâne nemuritor. A fost un mare antrenor, dar mai presus de orice, a fost un mare caracter".

Dispariţia fostului tehician al lui FC Barcelona şi Newcastle a fost regretată şi de actualul selecţioner al Angliei, Fabio Capello, care l-a descris pe Robson ca fiind "o persoană minunată, un adevărat gentleman al fotbalului britanic".

 

Mai multe articole despre:
Fc Barcelona Jose Mourinho