MENIU

A început procesul în cazul crimei de la Facultatea de Medicină din Timişoara

A început procesul în cazul crimei de la Medicină

La Tribunalul Timiş a început, vineri, procesul împotriva celor 2  studenţi de la Facultatea de Medicină din Timişoara. Aceştia sunt acuzaţi că l-ar fi ucis şi tranşat pe Trifu Schroth, la sfârşitul lunii iulie, într-o cameră de cămin.

În sala de judecată, magistraţii s-au întâlnit cu avocaţii celor 2 tineri, dar si cu apărătorul familiei victimei.

Avocatul lui Carmen Bejan a solicitat recuzarea completului de judecată şi strămutarea procesului. Cererea de strămutare a fost formulată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar un răspuns în acest sens este aşteptat zilele următoare.

Avocatul familiei lui Trifu Shroth, bărbatul ucis în camera de cămin, a cerut daune morale de 120.000 de euro. Familia victimei a declarat că dacă va obţine această sumă de bani, ea va fi donată unui azil de bătrâni. Cât despre cererea de strămutare formulată de avocaţii lui Carmen, apărătorul victimei susţine că aceştia vor să scoată în evidenţă faptul presa influenţează decizia instanţei.

Prezenţa presei în sala de judecată a deranjat-o şi pe CameliaŢaranu, avocata lui Sergiu Florea. Aceasta a solicitat ca reprezentanţii mass media să părăsească sala, pe motiv că nu doresc mediatizarea până la extrem a acestui caz.

Chiar dacă atât reprezentanţii lui Sergiu Florea, cât şi cei ai lui Carmen Bejan au cerut eliberarea din arest a clienţilor lor, cu interdicţia de a părăsi localitatea, tinerii acuzaţi de crimă rămân după gratii pentru încă 60 de zile.