MENIU

98 de morţi în urma unui tragic accident de avion, în Indonezia

Foto: RTV
64 de persoane sunt presupuse moarte în urma prăbuşirii unui avion în Indonezia.

O aeronavă militară de transport s-a prăbuşit în insula indoneziană Java, susţine un purtător de cuvânt al forţelor aeriene din Indonezia. Cel puţin 98 de militari şi rude ale acestora au murit în urma prăbuşirii avionului care avea circa 100 de persoane la bord, relatează AFP. Două dintre persoanele decedate se aflau la sol. Accidentul a avut loc la orele dimineţii în apropierea oraşului Magetan, când aeronava se pregătea pentru efectuarea unei escale la o bază militară din zonă.

Bilanţul accidentului aviatic din Indonezia a ajuns la 97 de morţi, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor aeriene indoneziene, relatează AFP. "Bilanţul a ajuns la 97 de morţi şi 15 răniţi", a spus Bambang Sulistio.

Avionul de transport, de tip Hercules, decolase de la Jakarta. Potrivit unui responsabil local, aparatul a lovit mai multe case înainte de a se prăbuşi într-un lan de orez. Avionul a luat foc la impactul cu solul. Accidentul s-a produs în jurul orei locale 6.30 (2.30, ora României).

Cauzele accidentului nu au fost stabilite încă. "Vremea era frumoasă, motorul funcţiona bine. Să fie vorba despre o eroare umană? Nu putem confirma", a spus purtătorul de cuvânt.

Acesta este al doilea accident ce implică un aparat Hercules al forţelor indoneziene. La 10 mai, un aparat a avut probleme la aterizare, o persoană fiind rănită. O lună mai târziu, la 6 aprilie, 24 militari au murit când avionul lor de antrenament, un Fokker 27, s-a prăbuşit pe o bază aeriană din insula Java.

Indonezia este dependentă de legăturile aeriene din cauză că are circa 6.000 de insule locuite, dintre care unele sunt acoperite cu munţi şi păduri.