MENIU

5.000 de candidaţi au dat examen de rezidenţiat

<descriere>

La concursul de rezidenţiat de anul acesta s-au înscris aproape 4.500 de medici pentru cele 2.670 de locuri scoase la concurs pentru domeniul medicină, alţi 500 pentru 218 posturi de medicină dentară şi 109 candidaţi pentru 97 de locuri în domeniul farmacie.

Pentru cele 2985 de locuri şi posturi, în unităţi sanitare din reţeaua Ministerului Sănătăţii şi din reţeaua proprie a celorlalte ministere, s-au înscris 5063 de candidaţi, potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii.

Concursul de rezidenţiat, desfăşurat în Centrul Universitar Bucureşti, a constat într-un test grilă cu 200 de întrebări şi se va desfăşura pe durata a patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 50% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare dintre cele trei domenii.

La finalizarea concursului, după soluţionarea contestaţiilor, Centrul de perfecţionare va organiza prin teleconferinţă, în două zile consecutive, sesiunea de alegere a postului sau locului în specialitate şi a centrelor de pregătire.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii menţionează că, având în vedere contextul epidemiologic actual, au fost luate măsuri de prevenire a îmbolnăvirilor cu A/H1N1, necesare pe perioada desfăşurării concursului de rezidenţiat. Astfel, vor fi distribuite 8.000 de măşti şi vor fi instalate dozatoare cu substanţe dezinfectante pentru mâini, atât pentru protecţia tinerilor medici, cât şi a persoanelor implicate în organizarea concursului.