MENIU

300 de arestaţi în urma ciocnirilor de la Strasbourg, iar 105 sunt în arest preventiv

Foto: RTV

Trei sute de persoane au fost arestate şi 105 au fost plasate în arest preventiv după ciocnirile care au avut loc joi, la Strasbourg, între forţele de ordine şi manifestanţii care protestau faţă de summitul NATO, a anunţat vineri poliţia citată de AFP.

Potrivit acestei surse, persoanele plasate în arest preventiv sunt cercetate pentru posesie de arme şi violenţă armată. Poliţia a precizat că o parte dintre manifestanţii care au luat parte la ciocnirile de joi erau înarmaţi cu bâte de lemn şi au provocat pagube mobilierului urban. La locul incidentelor, refugiile din 10 staţii de autobuz au fost distruse, iar mai multe pubele incendiate.

Potrivit poliţiei, manifestanţii erau în număr de 500 până la 600, în schimb organizatorii au anunţat că aceştia erau 2.000. Manifestanţii veniţi din "satul" anti-NATO situat în sudul Strasbourgului au fost opriţi de un "enorm dispozitiv de poliţie ultraînarmat", care i-a împiedicat să ajungă în centrul oraşului, au anunţat organizatorii într-un comunicat.

SUA cer aliaţilor să suplimenteze trupele în Afganistan. Mai multe ONG-uri sunt împotriva trimiterii de noi trupe în Afganistan. ONG-urile susţin că acest lucru va
duce la intensificarea violenţelor.

Strasbourgul va găzdui, alături de oraşele germane Kehl şi Baden-Baden, vineri şi sâmbătă 28 de şefi de stat şi de guvern ce participă la summitul NATO care marchează 60 de ani de la înfiinţarea Alianţei Nord-Atlantice.