MENIU

22 de firme din Braşov au primit bani mai mulţi de la APIA

Foto: RTV

Mai multe societăţi agricole din judeţul Braşov au primit subvenţii mult mai mari decât ar fi avut dreptul. Reprezentanţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură din Braşov susţin că totul a pornit de la o greşeală de soft. În total, APIA Braşov are de recuperat acum peste 120 de mii de lei de la 22 de societăţi agricole.

Anul trecut APIA a acordat agricultorilor braşoveni subvenţii din bani europeni pentru suprafeţele de teren cultivate. 22 de societăţi agricole au primit însă bani în plus din cauza unei greşeli.

Directorul agenţiei de plăţi şi intervenţie pentru agricultură spune că greşeala a fost comisă de soft şi nu de angajaţii agenţiei. Pe de altă parte agricultorii braşoveni spun că deseori se comit erori fie când se fac plăţile, fie când se fac măsurătorile de teren.

Până în acest moment, doar două dintre cele peste 20 de societăţi au returnat banii. Dacă firmele nu vor înapoia sumele, APIA fie nu le va mai acorda subvenţiile pentru anul viitor, fie le va da în judecată.

Mai multe articole despre:
Braşov director bani firme subvenţii agricultori APIA