MENIU

21 de militari români vor participa la instruirea noii Armate Naţionale a Afganistanului

Foto: blogdecriza.files.wordpress.com

Un grup de militari români din cadrul Batalionului 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Şoverth” din Cornetu vor participa, în perioada noiembrie 2009–aprilie 2010, la continuarea procesului de operaţionalizare a noii Armate Naţionale a Afganistanului (A.N.A.), în cadrul misiunii ISAF.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării Naţionale (MApN), ceremonia de plecare în teatrul de operaţii a detaşamentului ANA Training XIII va avea loc astăzi, începând cu ora 11.00, la sediul Batalionului 495 Infanterie din Cornetu.

ANA Training are drept scop instruirea şi consilierea ofiţerilor şi subofiţerilor afgani pe timpul planificării, pregătirii şi executării misiunilor de menţinere a păcii, se mai arată în comunicatul MApN.

"Vor pleca 21 de militar care vor fi consilieri pentru Armata Afgană şi care vor acţiona cu preponderenţă în Kabul, dar şi în alte zone din Afganistan", a declarat maiorul George Cosma, din cadrul Batalionul 495 Infanterie.

În pezent, în Afganistan acţionează 1045 de militari români, din care 987 în cadrul misiunii ISAF, aflată sub control NATO şi 58 în cadrul misiunii coaliţiei internaţionale "Enduring Freedom".