MENIU

2009 - anul inaugurărilor amânate la Timişoara

2009 - anul inaugurărilor amânate la Timişoara

Construcţia deponeului ecologic, reabilitarea Bastionului Theresia, decolmatarea canalului Bega sau refacerea podului din Calea Şagului sunt doar câteva dintre obiectivele pe care autorităţile locale şi judeţene nu au reuşit să le realizeze în 2009. Deşi termenele de finalizare ale investiţiilor erau stabilite în acest an, au apărut fel de fel de probleme care au împiedicat bunul mers al lucrurilor.

A fost un an greu, spun edilii locali şi judeţeni. Construcţia deponeului a fost amânată şi contestată de mai multe ori, aşa că timişenii vor avea o groapă de gunoi ecologică abia, cel mai devreme, în vara anului viitor.

O a doua investiţie care ar fi trebuit finalizată în vara acestui an sau cel mai târziu în toamnă, este bastionul. Constructorii au întârziat lucrările ca urmare a unor probleme cauzate de faptul că imobilul este un monument istoric şi nu au fost găsite soluţiile potrivite de reabilitare.

În cazul reabilitării podului din Calea Şagului şi a ecologizării canalului Bega, banii au fost motivul pentru care lucrările nu s-au putut finaliza la timp. Autorităţile au aşteptat tot anul finanţările de la guvern, care însă nu au ajuns în Timiş.

Edilii speră să taie panglicile de inaugurare ale acestor obiective în 2010.