MENIU

20 copii au ajuns la spital după ce au consumat produsele oferite la şcoală prin programul ''Cornul şi laptele''

Foto: RTV

20 de elevi din Tuzla au fost transportaţi de urgenţă de urgenţă la spital cu toxiinfecţie alimentară. Elevilor, din clasele a VI-a şi a VII-a, li s-a făcut rău după ce au mâncat cornul şi laptele primite la şcoală.

Patru ambulanţe au venit la şcoală pentru a-i prelua pe copii. Aceştia au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa.

Elevii au declarat medicilor că au mâncat laptele şi cornul adus dimineaţă la şcoală. Unii spun că li s-a făcut rău imediat după ce au băut laptele, alţii spun că după ce au mâncat cornul. Unul dintre copii a afirmat că acesta ar fi fost mucegăit.

Reprezentanţii DSP spun că laptele era în termen de garanţie şi că produsele erau păstrate în condiţii optime. 

''Starea lor de sănătate este relativ bună şi nu necesită tratament medicamentos deosebit. Mâine, poimâine, cel târziu copiii vor fi acasă'', a declarat Cătălin Grasa, director adjunct DSP Constanţa.

Au fost sesizate şi autorităţile pentru a se verifica dacă  copiii s-au simţit rău de la cornul şi laptele primite la şcoală sau au consumat alte produse alimentare de la unităţile din afara şcolii.

O echipă de inspectori ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) va verifica unitatea şcolară din Tuzla.

Mai multe articole despre:
elevi spital ambulanţă toxiinfecţie alimentară