MENIU

100 de tineri infectaţi cu HIV vor primi burse de studiu

Foto: professionilegali.unipr.it

Tinerii seropozitivi vor beneficia de o bursă de studii în valoare de 400 de lei pe lună, timp de 9 luni pentru anul de studii 2009-2010. Ei vor fi selectaţi de Federaţia Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA.

Bursele sunt destinate tinerilor seropozitivi din România, care au nevoie de sprijin pentru continuarea studiilor.  Orice tânăr infectat cu HIV, elev la liceu, la Şcolile de Arte şi Meserii, la şcoalile post-liceale sau student poate aplica pentru bursă, indiferent de vârstă, rasă, etnie, sex, religie, grad de handicap, apartenenţă la o organizaţie sau forma de învăţământ.

Această activitate este desfăşurată în cadrul proiectului "Integrarea socio-profesională a persoanelor seropozitive din România", proiect cofinanţat din Fondul Social European prin "Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013".

Tinerii seropozitivi trebuie să completeze un formular de aplicaţie şi să trimită diferite documente la adresa unopa@unopa.ro până în 06.11.2009.