MENIU

100 de copii din Cluj au rămas blocaţi în trafic mai multe ore din cauza ninsorii

Foto: emaramures.ro

Mai multe localităţi din judeţul Cluj au rămas fără energie electrică şi câteva tronsoane ale DN1 au fost blocat, a anunţat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. 100 de copii au aşteptat circa patru ore în trafic din cauza acestor blocaje.

"În localitatea Bucea, 100 de copii au rămas blocaţi în trafic aproximativ 4 ore, din cauza blocării DN 1 E60. Preşedintele CJSU, Prefectul Florin Stamatian a cerut găsirea de urgenţă a unei soluţii pentru cazarea copiilor pe timpul nopţii, iar cu sprijinul autorităţilor locale, aceştia au fost cazaţi într-o pensiune din localitatea Negreni. Copiii au plecat în această dimineaţă cu trenul înspre Oradea", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Cluj.

DN1 E 60 a fost blocat pe mai multe tronsoane încă de marţi seara, între localitatea Dumbrava (comuna Căpuşu Mare) şi limita cu judeţul Bihor, iar drumul judeţean DJ 107P a fost blocat între localităţile Tarniţa şi Mărişel.  Astăzi dimineaţa la ora 08:00, pe sectoarele de drumuri anunţate se circula în condiţii de iarnă.

Echipaje de la Secţia Drumuri Naţionale Cluj, Regia Autonomă a Drumurilor Judeţene şi Comitetul local pentru situaţii de urgenţă Negreni acţionează pentru deblocarea lor şi reluarea circulaţiei în condiţii normale.

20 de localităţi au rămas fără curent în urma ploilor, zăpezii şi vântului puternic, iar echipele Electrica lucrează şi acum la remedierea problemelor.

Totodată, Prefectura Cluj precizează că la orele amiezii se circulă în condiţii de iarnă pe DN 1F (satul Topa- comuna Sânpaul) şi pe drumurile judeţene: DJ 109A (în zona localităţii Panticeu - comuna Panticeu), DJ 103K (în zona localităţii Agârbiciu - comuna Căpuşu Mare), DJ 108C (în zona localităţilor Aghireşu şi Gârbău).

Direcţia Silvică Cluj urmează să intervină în regim de urgenţă pe tronsonul de drum E60, între oraşul Huedin şi localitatea Bucea, comuna Negreni, pentru înlăturarea copacilor căzuţi pe carosabil în urma viscolului din această noapte.