MENIU

10.000 de sindicalişti BNR vor protesta în Capitală, joia viitoare

Se anunţă un nou val de proteste. Peste cinci zile, Blocul Naţional Sindical va organiza un marş de protest în Capitală, unde sunt aşteptaţi 10 mii de oameni. În plus, în mai multe zone ale ţării, mii de angajaţi se pregătesc de greve de avertisment. Sindicaliştii cer să le fie protejate locurile de muncă.

Sindicaliştii se vor aduna joi în faţa Muzeului Ţăranului Român şi vor pleca în marş de la ora 12.30 pe ruta: Piaţa Victoriei-Ministerul Muncii. La protest sunt aşteptaţi 10 mii de angajaţi din energie, construcţii, sănătate sau telecomunicaţii.

caseta 5374
DUMITRU COSTIN
5.47 obiectivele actiunii noastre: stabilitatea locurilor de munca..dorim prog nat concrete care sa genereze locuri de munca in economia romaneasca + 6.43 suntem preg in mom in care guernul va dori sa deschida discutiile sa ii dam un proiect pt crearea a 100 de mii de locuri de munca

Sindicaliştii spun că salariul minim pe economie ar trebui să fie majorat de la 600 de lei la 800 de lei, ca urmare a creşterii preţurilor. Săptămâna viitoare mii de ortaci de pe Valea Jiului vor face grevă de avertisment, iar 3000 de angajaţi ai Şantierului Naval Daewoo vor bloca timp de două ore activitatea. În tot acest timp, sindicaliştii din domeniul energetic strâng semnături pentru declanşarea grevei generale. De proteste se pregătesc şi sindicatele din agricultură.

sincron NICOLAE STEFAN, preşedinte Agrostar
10.16 agricultura a suferit o lovitura grea. este sigur un colaps economic in cel mai important sector de activitate + 11.38 vom fi nevoiti sa importam din nou cereale si vom avea scumpiri de in a doua jumatate a anului 20 sau 30% la toate produsele cereale

Sindicaliştii din agricultură vor organiza un miting în Capitală, în luna iunie, când vor scoate în stradă şi utilajele.