MENIU

Testul care-ți arată dacă știi fizică. Poate să fie trasă de magnet mașina din imagine?

Fără îndoială, logica desenelor animate spune că este absolut normal ca mașina din schema de mai sus să înainteze trasă de forța magnetului atârnat în fața ei, chiar dacă este fixat tot de capotă. Dar, în realitate, chiar așa stau lucrurile?

Puteți privi acest test și ca pe unul care nu vizează cunoștințele de fizică, ci capacitatea de a emite raționamente logice; dacă sistemul de tip perpetuum mobile mașină-magnet ar fi posibil si este atât de banal, de ce nu se aplică? Dacă veți accepta concluzia că un astfel de sistem nu este funcțional, atunci puteți căuta și legile fizicii care explică fenomenul.

LA FEL CUM MUNCHAUESEN S-A SCOS DIN MLAȘTINĂ TRAGÂNDU-SE DE PĂR

Este vorba de două legi ale mișcării, formulate de Isac Newston, potrivit cespun.ro. Prima și cea mai importantă este cea care ne spune că un obiect rămâne imobil cât timp asupra sa nu acționează o forță exterioară. Cum magnetul și mașina formează un singur ansamblu, este evident că nu există o forță exterioară.


Ca să fie și mai evident, este ca și cum v-ați imagina că vă puteți ridica în aer trăgându-vă pe păr. Funcționa în lumea baronului Munchausen, nu însă și în cea dominată de legile fizici. Și ale logicii.

 

Mai multe articole despre:
perpetum mobile masina trasa de magnet fara benzina