MENIU

Populațiile de reni au scăzut simțitor

Populațiile de reni au scăzut simțitor

Populațiile de reni au scăzut la nivel mondial ca urmare a împerecherii încrucișate și a braconajului, potrivit unui studiu realizat de cercetători de la o universitate din China, scrie agenția UPI.

Studiul, realizat de cercetători de la 'Renmin University School of Environment and Natural Resources' din China, s-a concentrat pe două subspecii de ren — cel de tundră și cel de pădure — ale căror populații au scăzut cu cel puțin 28% din 1970. Declinul a devenit mai pronunțat începând din 1998.

'În nordul Europei (Finlanda, Suedia, Norvegia) Asia (Rusia, Mongolia, China) și America de Nord (Canada și Alaska), populațiile de reni au început să scadă de mulți ani', a declarat autorul coordonator al studiului Xiuxiang Meng pentru Discovery News.

Potrivit studiului, scăderea populațiilor de reni a fost determinată de câțiva factori precum împerecherea încrucișată, braconajul, prădătorii naturali, lipsa crescătorilor, schimbările climatice și schimbările survenite în industria de turism.

'Urșii, lupii și râșii sunt principalele trei animale de pradă care atacă renii și pot ucide până la o treime din puii de ren în fiecare an', se precizează în studiul amintit.

Mai multe articole despre:
reni populatii