MENIU

De ce nu dispare mâncărimea atunci când te scarpini?

Atunci când te scarpini, creierul eliberează un neurotransmiţător numit serotonină, care creează impresia că dispare mâncărimea , se arată într-un raport al cercetătorilor americani de la Universitatea din Washington, scrie csid.ro.

Însă, potrivit aceloraşi savanţi, serotonina se face vinovată şi pentru faptul că, cu cât ne scărpinăm mai tare, cu atât mâncărimea va fi mai persistentă.

Cercetătorii au observat că pe măsură ce ne scărpinăm mai mult, cu atât creierul eliberează cantităţi mai mari de serotonină, ca urmare a senzaţiei de durere ce apare în zona agresată de unghii. Aşadar, serotonina are dublu rol: de a crea o stare de bine, pe de o parte, şi de a exacerba şi mai tare senzaţia de mâncărime, atunci când ne scărpinăm continuu, până când simţim durere.

Pentru a preîntâmpina astfel de reacţii, experţii au luat în considerare blocarea acestui neurotransmiţător pe un experiment cu şoareci, însă şi-au dat seama că serotonina joacă un rol esenţial în dezvoltarea fizică şi psihică, şi mai ales în controlul senzaţiilor de durere, astfel încât se gândesc să apeleze la o altă tehnică. Citeste mai mult...