MENIU

Bărbatul care și-a propus să descarce mințile oamenilor în interiorul unor calculatoare

Russell Hanson

Abilitatea de a descărca mințile oamenilor în interiorul unor calculatoare nu mai ține exclusiv de domeniul science-fiction-ului. Există cercetători care lucrează deja pentru atingerea acestui deziderat, iar printre ei se numără americanul Russell Hanson, în vârstă de 32 de ani. 

În luna ianuarie, un supercomputer japonez a simulat o secundă de activitate cerebrală umană, iar în vara lui 2013, cercetătorii germani au dezvăluit un model digital 3D al creierului uman. Mai mult, în aprilie 2013, administrația Obama a anunțat proiectul BRAIN, o inițiativă științifică foarte îndrăzneață care se va întinde pe parcursul a zece ani și va costa sute de milioane de dolari. Scopul BRAIN este cartografierea fiecăruia dintre zecile de miliarde de neuroni din creierul uman, pentru crearea unei diagrame complete ale rețelelor neuronale, scrie vice.com.  

Cei mai optimiști vizionari susțin că oamenii vor reuși să-și descarce copii ale creierilor pe calculatoare în următoarele două decenii. Una dintre companiile care urmăresc atingerea acestui deziderat este Brain Backups, condusă de americanul Russell Hanson. 

Neuroinformaticianul susține că pentru a copia un creier pe un calculator este nevoie de un spațiu de stocare cuprins între 1.000 de terabytes și 10.000 de terabytes, în funcție de precizia și scanărilor. 

În opinia lui Russell Hanson, conștiința umană reiese din interacțiunile biologice, chimice și fizice. Americanul crede că oamenii vor reuși în viitor să-și creeze copii de siguranță ale creierilor, pe care le vor stoca pe hard drive-uri. "Există mai multe motive pentru care o astfel de procedură ar fi utilă. Va fi ca o poliță de asigurare, ca o copie de siguranță pentru ceva valoros. O persoană ar putea fi implicată într-un accident cerebral într-o zi și își va dori să revină la structura anterioară a creierului", explică Russell Hanson. 

Mai multe articole despre:
calculatoare oameni bărbat minti