MENIU

Turneul Campioanelor. Ce spune Dominika Cibulkova despre victoria împotriva Simonei Halep

Simona Halep a fost eliminată de la Turneul Campioanelor, după ce a fost învinsă, joi, de Dominika Cibulkova (Slovacia), cu 6-3, 7-6 (5), în ultimul lor meci din Grupa Roșie a competiției de la Singapore.

După meci, adversara româncei a declarat că victoria a fost posibilă faptul că jocul ei este mai bun atunci când se află sub presiune.


"Această victorie este cu adevărat mare, mare pentru mine. (...) Mă simt ușurată. Sunt cu adevărat bucuroasă pentru victorie, pentru felul cum am jucat și am făcut față situației și presiunii. Se pare că joc cel mai bun tenis al meu când presiunea e maximă. Știți, e o senzație extraordinară s-o învingi pe Simona în două seturi, știind că dacă vreau să mă calific, am nevoie de victorie în două seturi. Asta m-a făcut și mai puternică în setul 2", a declarat Cibulkova, conform Agepres.

Jucătoarea din Slovacia a pierdut primele două meciuri la Turneul Campioanelor și avea șanse foarte mici să ajungă în semifinale. Ea trebuia s-o învingă pe Halep în două seturi, pentru ca în ultimul meci al grupei Angelique Kerber s-o învingă pe Madison Keys. Ambele condiții s-au îndeplinit, astfel încât Cibulkova a mers mai departe.

"Astăzi am avut un ritm extraordinar. Chiar de la încălzire m-am simțit cu adevărat proaspătă și dornică de calificare (...) Am făcut totul pentru asta", a spus Cibulkova. Ea a vorbit și despre "forța mentală" de care a avut nevoie pentru a se impune la tie-break în setul 2.

Kerber a câștigat Grupa Roșie, având trei victorii din tot atâtea meciuri. Cibulkova a încheiat pe locul 2, având o victorie și două înfrângeri (setaveraj 3-4). Halep și Keys au și ele câte o victorie și două înfrângere (setaveraj 2-4), românca având un pasiv mai mic la numărul de ghemuri.