MENIU

Teo Avramescu, despre European Judo Open: Un turneu neobișnuit de puternic!

Jurnalistul sportiv Teo Avramescu este de părere că European Judo Open 2017, care se desfășoară în acest weekend în  Capitală, este un turneu neobișnuit de puternic. Acesta le-a intervievat, în direct la Realitatea TV, pe Alina Dumitru, campioană olimpică, și Corina Căprioriu, vicecampioană olimpică.

"Este, într-adevăr, un turneu neobișnuit de puternic, prin prezența sportivilor din 29 de țări. Este vorba despre louturi puternice, echipa feminină a Franței, loturile din Marea Britanie, Israel, Ucraina", a spus Teo Avramescu.

Totodată, Corina Căprioriu a subliniat că este vorba despre un schimb de generații care se petrece în prezent, pentru că nu mai recunoaște nicio adversară cu care s-a luptat în cadrul competițiilor olimpice.

"Este un schimb de generații. E o singură sportivă pe care o cunosc, din Franța. În rest, sunt toate sportive noi, pe care nu-mi amintesc să le fi întâlnit la competițiile olimpice", a explicat Căprioriu.

Întrebată cum își explică prezența unor țări cu loturi puternice la un turneu european, Alina Dumitru a răspuns: "Este un turneu de pregătire înaintea campionatului mondial și este un turneu bun, cu condiții bune, și merită în viitor să-l facem un Grand Prix, să avem mai mulți sportivi valoroși".

Alina Dumitru a mărturisit că îi priește postura de antrenor și că nu s-ar mai întoarce pe saltea, în timp ce Corina Căprioriu a declarat că încă nu este sigură de decizia de retragere pe care a luat-o în urmă cu un an.

Totodată, campioana mondială a explicat ce înseamnă mai exact acest sport, care este învăluit de eleganță, principii și moralitate.

"Judo înseamnă calea supleții. E un sport în care nu te lupți cu forța ta, ci cu forța adversarului. Este un sport elegant și curat și impune mult respect  Avem niște principii, un cod moral pe care orice judoka trebuie să le cunoască. Domnul Vizer a reușit să schimbe foarte mult în acest sport și l-a făcut spectaculos", a subliniat Alina Dumitru.

Referitor la planurile de viitor, cele două au declarat că intenționează să rămână în lumea sportului, aproape de judo.

"Nu prea îmi fac planuri de viitor. Dar urmează să am nunta, iar după voi vedea. Voi discuta cu domnul președinte Gușă, voi discuta cu antrenorii și voi vedea. Ar fi imposibil să stau departe de acest sport", a spus Corina Căprioriu.

"Eu voi rămâne alături de judo. Îmi doresc aici la București să se realizeze acel lot de cadete și să existe concurența mult mai mare, pentru că nu mai este cum a fost odată. Concurența naște performanță", a continuat Alina Dumitru.  

 

Mai multe articole despre:
judo Alina Dumitru Corina Căprioriu teo avramescu